tisdag 9 februari 2016

Att Förebygga en Bilolycka

Olycksrisken är hög bland tonåringar, det tillhör gruppen som krockar mest. Förutom att det krockar mest så bidrar det även till det allra flesta olyckor.

Vad kan du själv göra för att undvika en trafikolycka?
Kör med båda händerna bakom ratten och var vaksam, körskicklighet kommer med tiden och det är inget du kan få på en dag.
Bästa sättet för att undvika och förebygga en bilolycka är att undvika alla former av riskfyllda beteenden.

Vad klassas som ett riskfyllt beteende?
Allt som får dig att inte fokusera på vägen, rattsurfa inte, drick inte alkohol, kör inte trött, var vaksam, kör inte på konstiga vägar och undvik helst att inte köra för snabbt. Håll dig till hastighetsbegränsningarna dom finns där av en anledning. Bidra till nollvisionen genom att följa lagen!

 Undvik onödiga distraktioner så undviker du att krocka.

Att prata i telefon vid körning är ett exempel på onödiga distraktioner. Du kan vänta med att ta samtalet eller att svara på sms-et. Du riskerar att döda någon om inte dig själv.
·      
  •             Använd mobiltelefonen om det råder nödsituation, använd inte mobilen för att fråga frugan vad ni ska käka för mat idag.

  •        Undvik att köra på natten  på så sett riskerar du att minimera dina risker för att drabbas av en bilolycka.

  •         Använd bilbältet, alltid!

  •        Följ alltid skyltad hastighet. Det är på plats för att hjälpa dig att hålla kontroll över bilen.Med detta sagt så vill jag upplysa alla om att ta hand om varandra och köra försiktigt. Vi lever bara en gång.

Inga kommentarer:

Senast lästa post

BILDER PÅ SNYGGA FÄLGAR *VARNING SNYGGA BILDER*