onsdag 14 mars 2018

Continental ContiPremiumContact 5


Continental ContiPremiumContact 5 är ett nytt sommardäck i den exklusiva serien med premiumdäck som lämpar sig för en mängd olika bilmodeller, oavsett om det rör sig om kompakt, mid-range eller lyx. De flesta fordonsintresserade känner garanterat till Continental Tires, en av världens största däcktillverkare. I deras utbud finns däck för allt från personbilar till tyngre maskiner. Vad Continental alltid strävar efter är pålitlig väghållning i alla väder, utmärkt kraftöverföring och hög kostnadseffektivitet. ContiPremiumContact 5 är en vidareutveckling av nummer fyra i serien och är ett förbättrat däck på en rad olika punkter.

Egenskaper

Allra mest fokus för Continental ContiPremiumContact 5 ligger på körsäkerheten på både vått väglag och på torrt väglag. Bland annat är bromsprestandan exceptionellt bra med väldigt kort bromssträcka. Till och med föregångaren vann ett flertal priser och nu är däcket ytterligare förfinat. Överlag är däckegenskaperna i toppklass när det gäller i princip allt. När Vi Bilägare gjorde sitt årliga test av sommardäck för 2017 så var Continental ContiPremiumContact 5 bäst i klassen inom alla områden som testades förutom vattenplaning. Med andra ord vann däcket deras test överlägset. Särskilt beröm fick det för låg ljudnivå och lågt rullmotstånd. Att satsa på testvinnare brukar vara ett tryggt val vid köp av nya däck.

Värde för pengarna

Med såpass bra prestanda är förväntningen ett högt pris, men Continental ContiPremiumContact 5 överraskar genom att ligga på en mycket acceptabel prisnivå för sommardäck. En av anledningarna är att Continental Tires är ett extremt effektivt företag med enorma produktionsserier. De kan utnyttja sin storlek och sina effektiva led av underleverantörer för att verkligen pressa priserna. Många andra däcktillverkare kommer få arbeta hårt för att utmana i framtiden. Ribban har lagts högt med Continental ContiPremiumContact 5 och allt tyder på att efterföljaren kommer bli ännu vassare. Bilägare som letar efter säkra, prisvärda och överlag riktigt bra sommardäck har mycket att vinna på att välja just denna produkt.

Inga kommentarer:

Senast lästa post

BILDER PÅ SNYGGA FÄLGAR *VARNING SNYGGA BILDER*