torsdag 21 januari 2016

Vi ger dig 6 skäl till varför du ska byta däck.

Får du punktering, byt däck.

Varför? Du måste göra det eftersom att en ”reparerad” gummidel inte håller länge. Vad ska jag göra vid punktering? Stanna bilen och stäng av motorn. Ring bärgaren.

Mitt däck är slitet till den lagliga gränsen vad ska jag göra?
Viktigt att du byter ut däcket till ett nytt däck, det är inte rekommenderat att fortsätta att köra. Förutom att det inte rekommenderas så är det inte lagligt.

Däcken är gamla släng dom, varför spara på ett par gamla däck? När vi menar slänga så menar vi återvinna däckenJ tänk på miljön.


Vad kan jag göra för att få däcken att hålla längre?

Förvara däcken rätt, använd dom med sunt förnuft, tänk på lufttrycket och körstilen. Hur gammalt får ett däck vara? 5 år är enligt rekommendationerna.

Däcket är skadat, Reparera om det är litet och byt ut det om det är stort.

Om däcket skadats

Däcken kan skadas om du kör på skarpa föremål som t.ex. trottoarkanter. Alla synliga perforeringar, skärskador eller deformeringar måste kontrolleras.

Om du upptäcker onormalt slitage

Onormalt slitage uppstår oftast i mitten och på kanterna, dåligt lufftryck brukar vara den största orsaken till slitna däck.


Olika typer av däck

Blanda aldrig radial- och icke-radial däck

Blanda aldrig däck av radialtyp med icke-radial. Om du måste blanda däcktyp, sätt aldrig olika på samma axel. Om du blandar radial och icke-radial, montera de förstnämnda på bakaxeln.
Är du osäker på vilka däck du ska välja till din bil?

Ring däckexperterna ABS Wheels.

Med vänlig hälsning
Johan Andersson
Däckexpert och marknadschef.
www.abswheels.se 

Inga kommentarer:

Senast lästa post

BILDER PÅ SNYGGA FÄLGAR *VARNING SNYGGA BILDER*